Friday, June 18, 2010

Perkhidmatan Rumah [5]

16, june 2010
bermula waktu pagi dalam pukul 9am - petang
semua rumah 3,4,6,7 tak ade AIR
mane rumah 5?
hahaha power rumah 5 ni
ade tangki besar sebab tu 24 hour ade air..
mule2 2-3 orang jek datang tumpang nak mandi,berak,buang air kecik ape semua
pastu datang 5-6 orang NAH..!! kau penuh rumah bilik 5 sebok nak tumpang
hahahaha..ape lagi aku dgn kawan aku buat satu signboard mcm servis gitu la..
kalau nak tau sngt tengok la kat bawah ni padan muke..
untung balik modal beb..


Friday, June 11, 2010

Wi-Fi Jakun

semalam pada waktu malam pukul 12.00am mcm tu la..
hahahahha biase la kat tmpt hostel aku ni belom ade wi-fi..
so dia orang x blh online Facebook nak update..
last2 Warden datang cakap Wi-fi dah ade..
Nah kau semua SEREBU mintak password ape..
hahahah dgn aku~aku sekali mintak..
giler panjang password nak hafal..
last2 dah pening tulis kat "White-board" teros...
hmmmmm...
Best Memang Best tapi Ade Masalah sikit arr..
LAN dia tak samapi kat rumah aku tingkat 2 so nak online kena turun bawah la..
tapi aku relax jek sbb aku tengah pakai Boardband Maxis ni..
so main kat atas ni..yang x ade tu turun bawah nak online hahah......

Ade member sorang aku ni..
kira kalau tak ade internet mcm nak mati la...
so sangup turun bawah nak online ni
entah la maybe sbb ramai sngt kawan kat internet dia tu kot..
so buat mase skrg tak ramai yang tak tau ade Wi-Fi ni
sbb hari khamis,jummat ni ramai yang sebok balik umah..
yang tinggal kat sini jek tau haha..
mmbr semua dah berpakat cakap tak yang bagi tau orang lain..
"kita~kita jer" hahahah....

Thursday, June 10, 2010

Im So Sorry

Sorry la Sebab tak update Blog
biase la last update pon pasal baru nak masok Collage
so busy~busy tahap maximum la + no WI-Fi
LOL
asalnyer kat hostel tmpt aku belajar ni ade Wifi dari start aku masok smpi skrg memamg BERBUAL
entah la malas nak cakap...hmmm...
Lepas ni insyallah saye akan cuba update kalau sempat atau ade benda2 best..
& lagi satu..
misti tanye mcm mane x ade wifi boleh online.??
hahahaha ni pakai papa punya broadband pinjam kejap nanti pulang la..
kalau tak dah bosan menjerit kat damai ni
mcm orang giler jadi nyer..hahaha
ok arr tu jek nanti ade mase update lagi...

Tuesday, April 20, 2010

Tawaran Kemasukkan Collage

(click Picture Full View)


Hari ini pada 20 april saya telah mendapat surat tawaran sambung belajar ke
Collage MMC (Multimedia Collage)
www.mmc.edu.my
sebenarnya sudah lama dapat tawaran melalui surat menyurat
tapi melalui E-mail baru jek tadi..
"Alhamdulilla"
Tapi ade 1 benda yang bermain difikiran saya..
soalan ni agakt susah & berat aku nak jawab,
jawapannya hanya ya atau tidak itu sahaja...
"Jika aku masuk ke collage ni boleh ke aku jadi orang yang berguna dan tidak sia~sia kan & habis kan duit ibu bapa aku ni serta tidak menghampakan kedua2 ibubapa aku?"
soalan ni sekarang bermain difikiran aku, aku cuba dendalami ape disebalik jawapan ni masih belum lagi aku dapat fikirkannya...
Kos untuk pengajian ni hampir 17 ribu (kos antara paling termahal sekali) dan ayah aku tak lame lagi pencen berkerja tinggal mak aku jek yang berkeja..
Ada kala aku rase bangga kerana aku dipilih atas dasar anak Stuff Telekom
mungkin betul kata mama "kalau tak disebabkan atas anak stuff mungkin aku tidak terpilih"
hmmmmmmmmmmm......
aku takut bila dah masuk, aku sia2 kan dan hampe kan seperti SPM lalu....
Bagi aku jika dah buat pilihan tiada istilah "No turning back"
atau dalam bahasa full dia
"Make choice No Turning back"
............................................................................

Sunday, April 11, 2010

thelonelyisland - Boombox (ft. Julian Casablancas)



One of music video very2 funny hahah..listen carefully
hahahaha

Sunday, March 28, 2010

Play Dota To much

This is what will happen when playing too much DOTA. In an exam, students were asked to determine the opposite of the words given, and here’s the result.


1490471845_3dd2933943



Opposite of Pro? Noob. LMAO. Even the teacher doesn’t know what noob is.

Wednesday, March 24, 2010

1st Time Kerate Accident




25 march 2010
3.00 - 3.45PM
mase ni aku sorang~sorang kat rumah kira bosan la.. so ayah aku tak ade dia pegi mane tah kubur kerabat (rasia) pastu kebetulan pulak ayah aku tak pakai kereta dia,dia naik keta orang lain aku ingat nak bawah kereta (perdana V6) tu selalunya aku bawak kereta mintak Izin ni ayah aku tak ade aku bawak jek la jalan~jalan.. lepas dah jauh rase aku bawak ade la satu tempat tu lorong dia kecik giler sebesar 1 lori mcm tu la.. Tempat tu pon kira jambatan kecik la ade tiang kat kiri kanan aku jalan la. Lepas tu Lori kan depan pulak..adoohhhh aku pon ingat nak kasi dia jalan dulu then dia stop aku jalan la bila aku jalan dia pulak jalan habis aku ketepi~ketepi keerrrkkkkkkk.... nak kau terserit kat tiang jambatan tu tiang tu warne kuning pehhgggg aku panic ni.. cari port berhenti tengok fuhhhhhh tak leh cakap ape.. nasib baik mood ayah aku baik kalau tak DIE la jawab nyer
kene kerat..lesen kereta baru L nak bawak jugak kan dah kena
lensen P aku dapat minggu depan hmmmmm..
mcm2 la..


Sunday, March 21, 2010

Day-out Drawing Face

(Click Picture For Full View)

21/march/2010
mase ni baru jek balik dari kampung ade kenduri arwah
belah bapak aku..
lepas smpi teros singgah pesada then pegi Angsana (Mall)
kebetulan pulak ABPBH
so jalan2 pusing2 kat situ..
pastu terjumpa orang ade buat "drawing Face"
ala2 kartoon la..
adik aku pon mcm syok jek dia pon mcm nak..
orang tu cakap "kejap jek ni siap"
dia pon lincah la nak..
tapi aku Respect arr x smpi 10 mint dah siap semua..
harge murah pulak..x smpi rm20 ringgit..
size F4...
tapi ade sikit kurang la, tak 100% muke dia same..kira OK la..
hahaha..

Nah Bonus

Video Preview:

video



PS: To Owner Video (Mrs.Pink) sorry aku pinjam memory card ko nak upload gmbr..
jgn marah Child2 okay..
kalau marah jugak KFC aku belanja
=D

Thursday, March 11, 2010

message to my Mama about Result

1st nak cakap sorry la mama sebab dah buat mama kecewa dgn result spm arip..
arip tau mama misti malu kan dapat tengok result arip mcm ni..
papa pulak marah kasi down lagi cakap "ko dapat result mcm ni ko ingat ko boleh pegi mana??" arip pon skrg mcm blur buntu mcm kawan arip sampai dah putus harapan
pastu kawan~kawan offis mama pulak tanye "anak ko dapat berape A?"
fikiran mama misti berlapis nak menyebut nya..
kalau boleh nak sebut yang "C" pon dah alahai Down
Tapi mama,mama harus tau setiap orang ade kelebihan dan kekurang nya..
tapi tu la kelemehan arip lemah dalam pelajaran..
tapi dalam diri arip ade benda lain yang arip pandai cuma tuhan belom tunjuk lagi
tak bermakna arip gagal selama2 nya tapi buat masa sekarang mama dgn papa misti malu kan
ape la nasib dapat anak mcm ni
"adik sendiri pon lagi pandai"
abang? ibarat mcm sampah sekarang ni..
bagi arip lagi teruk dari sampah
x guna dah orang tak pandang dah amik keje kilang pon belom tentu dapat..




mama ingat tak, mama ade call arip tanye ape result arip masa kat sekolah tu kan..?
sebenarnye mase tu arip kalau boleh tak nak balik,mama..
kalau boleh masa tu rase nak lari jek dari rumah jumpa mama pon mama nak nangis
"anak mana nak tengok mak dia menagis?"
pastu balik pon magrib
sampai x cakap ape2 pon cakap sepatah dua jek
hmmmm..
k arr mama bace ayat arip pon belom tentu mcm paham sangat..
macam arip kata "arip lemah dalam pelajar"
akhir sekali terima kasih la for everything
&
sorry mama&papa mungkin arip tak boleh gi mana2 nak buat diploma pon
hmmmmm
tu jek
bye

Monday, March 1, 2010

SHOWTEK Live In Malaysia



Ask Me Anything

kalau ade soalan nak tanye
tanye la kat sini..

http://www.formspring.me/Arvip

Thursday, January 21, 2010

No Final Chapter 2009

2 tahun lepas Pen 5 misti buat shuffle competition(final chapter)
tapi 2009 tak ade..
Tadi baru jek dapat info
dari pen5 group
pasal final chapter 2009 tak ade..


Pen 5 Group:
"kali minta maaf kerana tak dapat adakan final chapter di sebabkan masalah tertentu

bukan kami tak nak buat tapi masalah dengan pentadbiran City Squre yang dah berlainan sekarang ni
susahlah senang cerita dia tak ada tempat untuk disewa lagi"

Tuesday, January 19, 2010

Konsert ROKET! Destinasi: Bintang




Konsert ROKET! Destinasi: Bintang
Type: Music/Arts - Concert
Network: Global
Date: Sunday, January 31, 2010
Time: 8:30pm - 10:00pm
Location: Borneo Rainforest @ Sunway
Street: berhadapan dengan Sunway Resort Hotel & Spa

Soalan

1.Kalau bosan buat ape?
-main komputer jek la

2.Tak Keje?
-Tak,sebab entah (blur)

3.Kenapa suka shuffle?
-sebenarnya semua jenis tarian saye suka tapi the Most shuffle la

4.benda paling benci?
-banyak,kalau letak tak ter baca nanti

5.Masih Single?
-ye

6.negeri mana paling best?
KL,sebab best..

7.benda yang tak ade tapi misti nak?
-Laptop or PC

8.Rambot panjang atau pendek?
- Dua~dua

9.Game paling suka?
-DOTA

10.nombor kegemaran?
-Two/Dua

11.Perkara yang nak cuba?
-Merokok,tapi tak nak

12.Suke perempuan rambot panjang atau pendek?
-Tak kesah(jgn botak sudah)

13.Kerap habiskan duit beli apa?
-T-shirt,hoodies,cap

14.Warne paling benci?
-Pink

15.Apa yang "Best" tentang diri kamu?
-handsome,Tinggi & boleh D A N C E

16.Benda Ape kalau kamu buat nampak hebat?
-pro bab2 myspace code & shuffle

17.Jenis mainan Kegemaran ?
-video games

18.Ulat buku?
-Misti la,Tapi ulat buku komik jek

19.single,double atau triple?
-double,tapi triple best jugak

20.Apa perasaan sekarang?
-Okay

21.bentuk gula-gula yang paling suka?
-semua asalkan halal

22.Siaran TV yang kerap tengok?
-MTV

23.hobi yang jarang dilakukan?
-SPY barang orang

24.Jenama brand yang paling suka?
-ED hardy

25.YM atau MSN
YM

Sunday, January 10, 2010

Hari pertama amik lesen

Hari ni 10.01.10 aku start amik lesan kereta & motor
mule2 aku macam malas jugak la..
tapi macam best jek aku tengok....
okay aku bangun pukul 7am siap2 pas tu gerak pukul 8am pegi umah Pak Ali dia yang nati ajar aku care memandu & menungang moto nanti(tidak pasti)
dah sampai saye tunngu la dia amik orang lain
ingat aku sorang jek last2 nak dekat 8 orang gitu la,bawak 3 kereta..
tapi ade budak sekolah aku same jugak la amik lesen tapi tak kenal sangat..
hehehe sekurang~kurangnya ade kawan jugak..
perjalanan agak juah jugak sebab kena pegi dalam kat kampung mane tah..
tapi best wok dapat lihat alam semula jadi (cantik la jugak)..
Dah sampai sane tunggu keta yang lain & Pak ali..
bagi duit(RM200) dengan IC dia daftar kan..
tunngu jap masok bilik 1
pastu ape tah lagi tak ingat kena isi borang pas tu amik buku panduan memandu
tunggu semua dah Settal baru dia start ceramah,nama perceramah tu En.Rahmat
dia ni boleh tahan jugak la orang ni..
tapi mcm sial pon ade jugak (hehehe)
dia ceramah cakap slow jek aku rase orang depan pon tak boleh dengat macam SS(syok sendiri)
pastu sampai part mcm tekejut,belangar,bunyi ape lancau semua
macam tengah tengok kat wayang citer seram..
korang tau kan nanti slow2 slow slow slow BOOM..!!
mcm tu la dia cakap sekejap kuat sekejap pelahan..
nak tido jek pon tak boleh..
Agak lame la dia ceramah dari pukul 9.30am-4.15am
rehat pukul 11.15am & 1.30pm (1/2 jam)
tahap penat aku tengok muke dia jek nak wt mcm mane..
btw ade la infomasi yang aku dapat mase tu
so harap2 nanti akan datang amik ujian test doa kan aku lulus & moga~moga dapat la lesen "L" dan seterusnyer "P" okay..
amin..




P/S: pas ni gi KL la no more JB =D

Sunday, January 3, 2010

[KL] UrbanMash

[click the flyes for full view]

Rindu Sekolah

Baru sebulan atau 2 bulan aku rase tinggal kan sekolah..
tapi tak tau la hari ni aku betul~betul rindu kat sekolah
seronok kan dapat sekolah balik hahaah..
bila dah sampai hari akhir sekolah memang seronok mase tu tapi lama kelamaan
Rindu....
Ingat lagi bangun pagi, aku bangun pagi 6.30 mandi lepas itu pakai baju sekolah siap~siap & sarapan minum air milo...
lepas nak pegi jek salam mama pakai stoken dengan kasot pastu jalan kaki, nmpk ade pelajar jalan jugak menuju ke Sekolah SMK senai
sampai sekolah
masuk kelas jumpa kawan~kawan ade yang macam2 jenis la..
lepas tunggu locing bunyi masok dewa
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........
tapi tak blh lupe la..
"like my mom sad"
"peluang hanya datang sekali sahaja"
tapi berlalu dengan cepat.Hari ni aku update blog pukul 4.47 pagi bertarikh 4.1.2010 dimana pukul 7.30 kejap lagi sesi sekolah 2010 akan bermula...
so harap~harap korang belajar elok2 terutama form 5
SPM pastu dah bebas tapi tu la sekolah tak sampai 365 hari pon..
jaga peluang ni.........
hmmmmmm
tu jek bye..