Friday, May 18, 2012

Gamers dan kehidupan baru


Mase awal-awal dulu dekat dua tahun jugak la selalu lepak dgn budak2 gamers rumah hostel aku...
memang dah paham sangat perangai orang gamers macam mane..
kalah marah,menang happy...laggg PC pon boleh jadi marah(hahahaha)
kadang-kadang tu sampai terfikir nak buat team main tournament game RPG (tak ingat RPG tu ape)
dah tu makin lame,lame,lame...tak pulak rase bosan...
tapi masa berlalu dengan cepat,so.... kena la berubah.
tak boleh la duduk situ sampai bila2...
tapi bukan maksud aku nak berheti terus dari jadi gamers...
cuma...ye la...as student college kene la pandai cari jalan sendiri untuk selesaikan masalah...
jadi buat keputusan pindah dari hostel ke rumah condominium ni.
ape yang bestnya kat hostel aku ni internet Unifi,TV,Misin basuh,meja,tilam,katil...semua-semua la dah sediakan,ohhh tak lupe ade cleaner hostel pon ade,
tiap2 hari dia bersihkan rumah hostel tu..
kadang-kadang memang malas Gillerrrr la nak kemas rumah hostel tu, tapi ade cleaner bersih je rumah hehehehehe...
cuma tak ade "privacy" je la kat hostel tu,bising keta moto pehhggg kuat 150m blh dengar,atas bawah budak2 bising ade je hahahahah
untuk rumah baru condominium pulak..aircond ade,bilik selesa,ade privacy,lepak rumah dengan satu course,ade swiming pool,kedai mamak kat bawah,scurity guard (LOL)
tapi mostly sebagai gamers macam aku keperluan kat rumah condo ni banyak tak memenuhi/tak kene la senang citer (mesin basuh pon kene pegi hostel tu balik nak basuh RM2.00 sekali basuh)
sampai masa tu rase kurang selesa pon ade,budak2 rumah aku asik main buly2,pukul2 orang,kentut suka hati mak bapak kat muke orang,makan tak basuh,kacau orang tidur,bising gelak2 & yang tak boleh bela ade pulak tetamu luar macam VVIP hari2 datang rumah tu mandi,berak,tidur kat rumah tu(sabar jela)
ikut kan hati dia sound aku nak je halau menyebok kat rumah tu...
tapi time tak ade orang rase aman la pulak.....
Budak rumah condo aku ni..kira agak teruk jugak la ade benda2 tak baik yang aku sebelum2 ni tak pernah tegok tapi dia orang buat...
malas la nak citer paham2 la budak-budak baru nak UP suke arrr buat benda-benda tak elok, "nak otak tu jadi hayal je kalau stress"...
.............................................................................................................................................

ape yang aku nak citer sebenarnya,aku rindu budak rumah hostel aku yang lame walaupon jalan kaki boleh sampai tapi hati rase segan nak pegi sana balik
rindu dowh nak duduk rumah tu balik,biar tak selesa tapi rase aman je hostel rumah tu...

aku beratus2 kali hati aku berkata kenapa la aku buat keputusan macam ni macam ni...
hmmmmm....
sekarang ape paling penting tumpu pada pelajaran parent hantar untuk belajar nk tengok anak berjaya..
aku tak nak ulang kesilapan lama dulu.,