Thursday, December 29, 2011

Friday, August 12, 2011

My classmate form 5 vokasional 1 [5v1] 2009


My classmate form 5 vokasional 1 2009
i miss them alot
bila la kita boleh bertemu kembali?
walaupon sesaat aku rindu korang....
tahun 2011 aku ade jumpa 1 orang jek itu pon sekali lalu
dekat shopping mall, aku cari balik dia kejar
tapi tak jumpa hilang bagaikan satu kali pejam celik jek...
-ariff-

Thursday, June 16, 2011

Planing balik

message for mama:
mama minggu lepas arip ade cakap mama yang arip nak balik lepas tu mama cakap tak payah balik
arip pon rase macam down mase tu mama cakap tak payah balik takut jam mase tu
arip dah planing 3 minggu sebelom nya lagi memang nak balik sangat~sangat...
tapi mama cakap takut jalan ontheway balik jam
tapi tak pe la 3 minggu lagi arip baru balik..
lepas habis exam paper last teros packing balik
tengok keadaan dulu
ape~apa nanti arip call mama nanti nak balik macam mane..
...
Rindu la Family...


Friday, May 6, 2011

Takut nak Beli

saye ade duit, saya nak beli, tapi saya fikir masa depan

aku nak jek beli benda ni tapi setiap kali nak beli aku fikir masa depan yang di mana aku kena pakai duit tersebut beli barang keperluan hmmm..
tak tau la nanti call mama la try mintak kalau boleh...

Thursday, March 31, 2011

Ragnarok Banner







hahah tak ade keje ni la jadi dia..

Nasib sever RO aku main belom ade lagi
Ragnarok Job Ranger

Monday, March 21, 2011

Spirit

Hey Muhammad Ariff Akmal Bin Razali
Now listen

Dont let people tell you that you can't do it
you got the Dream, you got to protected it
people cant do them self, they want tell you, "you cant do it"
you want something go get it

Wednesday, March 2, 2011

reIntake MMC

sudah 1 tahun aku dekat MMC ni
start masok tahun lepas 28 april 2010
sekarang samester 3 last2 CGPA aku below 2.0
So aku buat keputusan nak repeat balik samester 1....
aku pon tak tau aku buat pilihan ni betol atau tidak...
rase serba salah jek masok balik..tapi aku jenis berpegang pada satu
so malas nak cari pilihan lain, ade Parent aku pernah cakap
mase tu dalam kereta la adik aku ade tertinggal barang, perjalanan dah suku
dia cakap "kalau dah pegi jangan patah balik orang tua-tua cakap,nanti ade musibah berlaku"
so aku pon pikir~pikir balik baik aku teros kan
ade banyak aku sebab aku nak masok balik...
tapi ade 1 lecture pernah cakap "tak ada seorang pon nama awak "ariff" yang pernah tamat pengajian dalam course (DNM/Diploma In Creative New Media) ni"
aku pon terfikir balik kenape ye..
mungkin aku orang pertama yang bernama ariff akan tamat pengajian untuk course ni
hahahaha..
ape2 jek la tunggu dah lihat jek la nnti..

Saturday, February 19, 2011

Ipad is my idaman

Baru jek nampak tadi Oh,Media post satu artikal tentang Ipad (Click here)
aku agak jelous jugak la tengok orang lain ade benda ni
aku ni duduk sabar jek tengok benda ala tu..
biase la belom keje lagi duit sendiri pon tak ade nak dapat..
harge pon beribu2, tapi tu la tadi oh media ade balas msg aku balik dia cakap



"Apple Ariff, jika anda seorang student, anda x perlu nak jeles apa pun.. just belajar rajin-rajin dan nanti dapat kerja gaji tinggi-tinggi, masa tu dah ada macam-macam lagi yg lebih canggih di pasaran.. dan dengan senang hati dapat membelinya.."




kenape la apple keluar kan benda best ni..
tapi betul jugak ape dia cakap ni..
mungkin ni belom mase aku nak ade benda ni, mungkin akan datang ade benda lagi canggih time
aku dah keje nanti......
hmmmmmmm
tapi buat mase skrg aku mmg Jelous,sedangkan ade budak 6-9 tahun (budak luar negara) pon dah merase Iphone or ipad ni....


(Steve jobs Dengan Ipad)





Sunday, February 6, 2011

?Lame tak update kenape?

Knpe lame tak update blog..??
boleh bagi aku jawapan?
jawab